Idag blir det lite språkkunskap om fönster. Just ordet fönster har vi lånat in ifrån Tyskans Fenster som har sitt ursprung i det latinska ordet Fenestra. Inget direkt spännande med det.

Historiskt sett har det däremot länge hetat Vindöga. Detta är nära besläktat med Norskans Vindue eller Engelskans Window.

Ordet Vindöga, Vindu eller Window har en logisk uppkomst. För att förr kunna ventilera sina byggnader tog man helt enkelt upp hål i dom. I början var dessa öppna hål som det blåste in igenom. Vinden blåste in genom husets ögon.

Med tiden har man täckt för dessa öppningar på olika sätt. Textilier, djurhudar och liknande har använts tills man utvecklade hantverkskunskapen att kunna använda glas i fönster.

Med gamla beprövade material och tekniker gläds vi åt att bevara eran fastighets ursprungliga charm och verkar för ett hållbarare samhälle. Vi specialiserar oss på fönsterrenovering och utför allt ifrån snickerier, målning, glasmästeri ifrån våran verkstad och på plats hos Er.

Genom att vända sig till en fönsterhantverkare tar vi hand om alla moment vid eran fönsterrenovering ifrån början till slut.

Vi verkar för ett hållbart hantverk. Hållbart i kvalitén vi levererar till ett hållbart pris.

Välkommen att kontaka oss!

Frölunda Fönsterhantverk är en fönsterrenoveringsfirma som riktar sig mot privatpersoner i Göteborg med omnejd.
Med gediget hantverkskunnande och yrkesstolthet verkar vi för att utföra ett hållbart hantverk. Hållbart i kvalitén vi levererar till ett hållbart pris.

Vi anser att byggnader bör behandlas med respekt och vi arbetar mycket med kulturfastigheter i västsverige.

Vi är stolta medlemmar i företagsföreningen för byggnadsvård och ekologiskt byggande i Sverige, Hållbara Hem.