Skador uppstår oftast på dom nedre delarna av fönstren. Bottenstycken på bågar och karmar är särskilt utsatta. Här ser vi ett rötskadat karmbottenstycke på en fastighet i Östra Göteborg.

Här ser vi en karm där bottenstycket var rötskadat och behövde bytas ut. Anledningen till detta är helt enkelt att vatten rinner neråt.

Att kalkylera vart vatten tar vägen och veta hur man leder bort det är kritiskt för alla som arbetar med fönster.

Vad jag tycker är oerhört intressant med just renovering utav fönster i äldre fastigheter är att man måste veta hur många olika konstruktioner har hanterat detta under tidens gång.

Min erfarenhet säger att dom flesta äldre konstruktioner, hur olika dom än må vara är väldigt genomtänkta och löser detta problem på ett förvånansvärt effektivt sätt. Har det fungerat i 100 år så ser jag ingen anledning att ändra på det.

Med gamla beprövade material och tekniker gläds vi åt att bevara eran fastighets ursprungliga charm och verkar för ett hållbarare samhälle. Vi specialiserar oss på fönsterrenovering och utför allt ifrån snickerier, målning, glasmästeri ifrån våran verkstad och på plats hos Er.

Genom att vända sig till en fönsterhantverkare tar vi hand om alla moment vid eran fönsterrenovering ifrån början till slut.

Vi verkar för ett hållbart hantverk. Hållbart i kvalitén vi levererar till ett hållbart pris.

Välkommen att kontaka oss!

Frölunda Fönsterhantverk är en fönsterrenoveringsfirma som riktar sig mot privatpersoner i Göteborg med omnejd.
Med gediget hantverkskunnande och yrkesstolthet verkar vi för att utföra ett hållbart hantverk. Hållbart i kvalitén vi levererar till ett hållbart pris.

Vi anser att byggnader bör behandlas med respekt och vi arbetar mycket med kulturfastigheter i västsverige.

Vi är stolta medlemmar i företagsföreningen för byggnadsvård och ekologiskt byggande i Sverige, Hållbara Hem.