Lamberts Glass är en Tysk tillverkare som fortfarande tillverkar munblåst glas efter cylindermetoden. Cylindermetoden kallas den teknik som tog över på 1700-talet och var den dominerande tekniken fram till 1920-talet.

Det öppnade upp för att kunna tillverka större glas och därmed ett större ljusinsläpp. Innan dess använde man sig flitigt utav bla blyspröjs för att lappa ihop mindre glasbitar på rikt utsmyckade byggnader.

Cylindermetoden fungerar så att man blåser upp en stor cylinder med glas, därefter tar man bort ändarna och öppnar upp cylindern. Därefter låter man cylindern falla utåt och bildar på så vis en glasskiva. Detta ger inte den perfekta ytan som moderna floatglas gör utan ojämnheterna i glaset gör att man får den vackra effekten som munblåst glas ger.

Ser du bubblor i glaset så kan det vara den instängda andedräkten ifrån en glasblåsare ifrån 1800-talet. Det är defekter som detta som gör det svårt att efterlikna munblåst glas med maskinell tillverkning.

 

Med gamla beprövade material och tekniker gläds vi åt att bevara eran fastighets ursprungliga charm och verkar för ett hållbarare samhälle. Vi specialiserar oss på fönsterrenovering och utför allt ifrån snickerier, målning, glasmästeri ifrån våran verkstad och på plats hos Er.

Genom att vända sig till en fönsterhantverkare tar vi hand om alla moment vid eran fönsterrenovering ifrån början till slut.

Vi verkar för ett hållbart hantverk. Hållbart i kvalitén vi levererar till ett hållbart pris.

Välkommen att kontaka oss!

Frölunda Fönsterhantverk är en fönsterrenoveringsfirma som riktar sig mot privatpersoner i Göteborg med omnejd.
Med gediget hantverkskunnande och yrkesstolthet verkar vi för att utföra ett hållbart hantverk. Hållbart i kvalitén vi levererar till ett hållbart pris.

Vi anser att byggnader bör behandlas med respekt och vi arbetar mycket med kulturfastigheter i västsverige.

Vi är stolta medlemmar i företagsföreningen för byggnadsvård och ekologiskt byggande i Sverige, Hållbara Hem.