Här ser vi ett bra exempel på en lurig rötskada.

Vid första anblick ser karmen bra ut. Men under färgen kan ändå skadorna vara omfattande.

Anledningen till att detta har uppstått är att man vid tillfälle har underhållsmålat detta parti. Vid detta tillfälle har rötskadan som då varit i mindre omfattning ignorerats och målats över.

Det har inte bara gett rötan tid att sprida sig vidare. Det har även gett rötan ett skyddande lager av färg att kunna leva vidare under.

Ibland är det bara en underhållsmålning som krävs. Men se då till att det utförs av målare som har kompetens och nätverket att kunna bedöma och åtgärda liknande skador innan dom blir värre.

Att upptäcka en rötskada som denna innan arbetet påbörjas är svårt. Det kräver en utförlig inventering vilket inte alltid är möjligt att utföra.

Välkommen att kontakta oss om ni behöver hjälp med renovering, underhåll eller råd med era gamla träfönster i Göteborg med omnejd! https://frolundafonsterhantverk.se/

 

Med gamla beprövade material och tekniker gläds vi åt att bevara eran fastighets ursprungliga charm och verkar för ett hållbarare samhälle. Vi specialiserar oss på fönsterrenovering och utför allt ifrån snickerier, målning, glasmästeri ifrån våran verkstad och på plats hos Er.

Genom att vända sig till en fönsterhantverkare tar vi hand om alla moment vid eran fönsterrenovering ifrån början till slut.

Vi verkar för ett hållbart hantverk. Hållbart i kvalitén vi levererar till ett hållbart pris.

Välkommen att kontaka oss!